Mi a menete?

Fakivágás Alulnézetből

Alulnézetből

1. Keressen meg minket, egy ingyenes felmérést végzünk a terepen, ahol árban és határidőben is meg tudunk egyezni.
2. A munka megkezdése előtte lefotózzuk a helyszínt, és aláírjuk a megrendelőlapot, pontosítjuk benne az elvégzendő feladatokat, árat, stb.
3. A munkát elkezdjük: a fa méretétől, elhelyezkedésétől függően biztosítjuk a területet, majd az ágak, és a törzs vágásával jutunk el a tönkig. Az ágakat ezzel párhuzamosan aprítjuk, a törzset is megfelelő méretekre vágjuk. Végül (ha kéri), a tönk is eltávolításra kerül tuskómarással.
4. A területet rendezve átadjuk a számlával együtt, Ön pedig kifizeti az előre kialkudott árat.
5. Elmeséli az ismerőseinek és/vagy megosztja Facebookon milyen jól, pontosan, szépen és kedvező árakon dolgozunk, és nekünk is mindig lesz munkánk, Önnek pedig hálásak lesznek az ismerősei a jó tippért 🙂

Ott kell lennem egész nap?

Nem, erre nincs szükség. A munkaterületre egyébként sem célszerű belépni.

Mi lesz a fával?

Ha azt kéri, elszállítjuk és megtisztítjuk a területet. Ha szeretné megtartani, pl. tüzifának, akkor szép rendben otthagyjuk. Ne feleddje: legalább 1 év, mire egy fa kiszárad annyira, hogy tüzelni lehessen vele.

Miért van szükség alpintechnikára?

Amikor nagy terület áll rendelkezésre, pl. egy mezőn, akkor egyszerűen – a szokásos módon – csak ki kell vágni a fát, az eldől, majd a földön lehet vele dolgozni. A zárt kertekben, a házak között azonban más a helyzet. Ön sem örülne, ha a házára dőlne a fa, ezért azt nem egyben, hanem részeiben lehet csak kivágni.
Ezt azonban felülről kell kezdeni, ezért minden szükséges szerszámmal együtt – kötélbiztosítás mellett – felmegyünk a fa felső szakaszára, és ott dolgozunk s haladunk lefelé. Nem veszélytelen feladat, ezért is végzik a favágást/fakivágás-t ipari alpinisták / faápolók.

Mennyibe fog kerülni ez nekem?

Az ár a munka nehézségi fokától és mennyiségétől függ: a házak, vezetékek közelsége nehezíti a feladatot, de ha a fa kiszáradt, törékeny, az is.
A fa mérete is meghatározó lehet, egy kis-közepes fa könnyebb feladat mint egy nagy diófa. Előzetesen annyi mondható el, hogy egy közepes fa kivágása 20-50.000 Ft között mozog. Konkrét árat az ingyenes felmérésünk során adunk.