A probléma

Útban van egy fa? Kicsinek még aranyos volt, de már 15 méteres és beárnyékolja a kertet,szobát? Hát igen, ilyenkor csak a fakivágás, esetleg ritkítása segít. Érdemes-e házilag nekiállni? A favagás élet- és balesetveszélyes tevékenység. Rádőlhet a házra, ami ami komoly anyagi kárt okozhat, vagy rosszabb esetben valakire, ami súlyos sérülésekhez vezethet. Persze ez “Velem sosem történhet meg”. Már egy 8 méteres fenyő kivágása is komoly szakértelmet követel.

Mikor lehet szükség a fák kivágására? Sok esetben a fák elöregednek, elkorhadnak, veszélyesség válnak. Ilyenkor mielőbb ki kell vágni az adott példányt, hiszen bármikor balesetet okozhat. Egy rossz helyre ültetett fa árnyékol, vagy zavarja a közlekedést, életteret.
A kivágott fa helyett – esetleg máshol – ültessen fát vagy bokrot, így a természet sem szegényedik egy fakivágás során!

A megoldás

A fakivágást elsősorban alpin technikával végezzük. Létrán vagy kötélen mászunk fel, és kötél-biztosítás mellett darabokban vágjuk le a fatörzset, hogy az biztonságosan kezelhető legyen, ahogy ezen a videón is látszik.

Egy közepes vagy nagyobb fa kivágása általában 1 nap, egy-két kisebb fát akár néhány óra alatt is ki tudunk vágni. A területet rendezzünk, kívánság szerint a fát el is szállítjuk, vagy ott hagyjuk, ahogy kéri.

Elsősorban Budapesten és környékén vállalunk munkákat, a központunk a XVIII. kerületben van. Ha kérdései vannak hívjon (30/235-2512) vagy nézze meg a Kérdések-Válaszok oldalt.

Mi a teendő?

Keressen meg minket, egy ingyenes felmérést végzünk a terepen, ahol árban és határidőben is meg tudunk egyezni. Akár már másnap elvégezzük a munkát.

Telefonszám: 30/235-2512